Filosofia

Pyrimme kaikin tavoin vähentämään eläimen kokemaa pelkoa, kipua ja jännitystä. Englannin kielinen lyhenne TLC (tender-loving-care) kuvaa asennettamme.   Haluamme välittää eläimelle  ja omistajalle aitoa ja hoitavaa läsnäoloa oli sitten kyse pienestä piipahduksesta klinikalla tai suuresta ja vaativasta leikkauksesta.

Potilaan tutkimisen lisäksi selvitämme tapauskohtaisesti eri hoitovaihtoehdot. Omistaja on viime kädessä se joka valitsee, mutta annamme apua vaihtoehtojen suhteen. Otamme huomioon yksilö- ja eläinlajikohtaiset erityispiirteet sekä omistajan mahdollisuudet hoitaa eläintä. Hoitojen onnistumiseksi joudumme usein tekemään näkymätöntä pohjatyötä: kartoittamaan eläimen elintapoja ja kyselemällä selvittämään omistajan mahdollisuuksia sitoutua hoitoon.

Googlettamalla löytää nykyään paljon tietoa eri sairauksista ja tutkimus mahdollisuuksista. Meidän tehtävämme on kuitenkin asiantuntijoina tutkia eläimesi, tehdä oireitten ja löydösten perusteella salapoliisityötä, valita ja seuloa sopivat tutkimusmenetelmät eli pyrkiä löytämään syy mahdolliseen ongelmaan ja sen kautta hoitamaan ja parantaan eläin, sikäli kun siihen on kulloinkin mahdollisuus.

Päivitämme tietoja ja taitoja alan koulutuksissa. Vaalimme perinteitä pitämällä kiinni maalaisjärjestä hoitoja suunnitellessa. Toimimme hoitajien peruskoulutus- ja eläinlääkäreiden jatkokoulutuspaikkana.

Vaativissa tapauksissa teemme yhteistyötä alan erikoisosaajien kanssa. Erikoisosaamista vaativat tapaukset suosittelemme suoraan tai tarkastuksen jälkeen yhteistyökumppaneillemme. Teemme sellaisia toimenpiteitä, joiden jälkeen omistaja pystyy hoitamaan eläimen kotona.  Sairaala- ja tehohoitoa vaativat potilaat lähetämme Yliopistolliseen tai muuhun päivystävään eläinsairaalaan.

Olemme kaikki samanhenkisiä  ja samanlaisen  arvomaailman omaavia. Kaikkein arvokkain yhteistyö toteutuu eläinten ja omistajien eli asiakkaiden kanssa yhdessä.  Kiitollisina olemme saaneet palvella upeaa asiakaskuntaamme niin iloissa, suruissa, huolissa kuin arjessakin yli 10 vuoden ajan .

%d bloggaajaa tykkää tästä: